СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 15:24

Як на Рівненщині планують відзначати 150-річчя від дня народження Лесі Українки

Аби відзначити на належному рівні в області 150-річчя від дня народження Лесі Українки голова Рівненської ОДА видав розпорядження “Про затвердження плану заходів із відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки в Рівненській області у 2021 році“.

До слова, пам’ятну дату цьогоріч відзначатимуть на державному рівні, – повідомили в ОДА.

ПЛАН ЗАХОДІВ

із відзначення  150-річчя з дня народження Лесі Українки

в Рівненській області у 2021 році

Провести в залі камерної та органної музики м. Рівне обласні урочистості із відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки.

Управління культури і туризму облдержадміністрації, комунальний заклад «Рівненська обласна філармонія Рівненської обласної ради.

Лютий 2021 року.

  1. Реалізувати мистецький проєкт «Відеомандрівка з Лесею».

Управління культури і туризму облдержадміністрації.

Лютий 2021 року.

  1. Організувати і провести поетичний флешмоб «Читаємо Лесю».

Управління культури і туризму облдержадміністрації, комунальний заклад «Рівненський обласний  центр народної творчості» Рівненської обласної ради.

Лютий 2021 року.

  1. Втілити мистецький проєкт «Бурштинова анімація», присвячений ювілею Лесі Українки.

Управління культури і туризму облдержадміністрації, Рівненська організація Національної спілки письменників України (за згодою).

Лютий 2021 року.

  1. Організувати міжмузейний виставково-мистецький проєкт «Вона в віки майбутні йти повинна».

Управління культури і туризму облдержадміністрації, комунальний заклад «Державний історико-культурний заповідник м. Острога» Рівненської обласної ради.

Лютий 2021 року.

  1. Забезпечити проведення тематичної виставки «Лісова пісня у гравюрах Віталія Литвина (Канада)».

Управління культури і туризму облдержадміністрації, комунальний заклад «Рівненський обласний  краєзнавчий музей» Рівненської обласної ради.

Лютий 2021 року.

  1. Провести літературно-музичний батл «Пісня у творчості Лесі Українки».

Управління культури і туризму облдержадміністрації, комунальний заклад «Рівненська обласна  універсальна наукова бібліотека» Рівненської обласної ради.

Лютий 2021 року.

  1. Організувати і провести мистецький проєкт «У фокусі – «Орбіта 2616 Lesya» (фотомандрівка «Від Звягеля до Сурамі»).

Управління культури і туризму облдержадміністрації, комунальний заклад «Рівненська обласна  універсальна наукова бібліотека» Рівненської обласної ради, громадська організація «Український Центр фотомистецтва» (за згодою).

Лютий 2021 року.

  1. Здійснити прем’єрний показ театральної вистави за однойменним твором Лесі Українки «На полі крові».

Управління культури і туризму облдержадміністрації, комунальний заклад «Рівненський обласний  академічний український музично-драматичний театр» Рівненської обласної ради.

Лютий 2021 року.

  1. Провести відкритий конкурс образотворчого мистецтва «Лесин промінь» серед дітей та учнівської молоді.

Управління культури і туризму облдержадміністрації, виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад територіальних громад, громадська організація «Всеукраїнське  об’єднання Мистецький Вектор» (за згодою).

Лютий – березень 2021 року.

  1. Організувати у закладах культури та освіти тематичні культурно-мистецькі, освітньо-виховні заходи, присвячені творчості та діяльності Лесі Українки (літературно-музичні вечори та композиції, поетичні читання, лекції, конференції, онлайн презентації, виставки-конкурси художніх робіт та інші заходи).

Управління культури і туризму облдержадміністрації, управління освіти і науки облдержадміністрації, виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад територіальних громад.

Лютий – квітень 2021 року.

  1. Оформити в музейних та бібліотечних закладах тематичні експозиції та книжково-ілюстративні виставки до ювілею Лесі Українки.

Управління культури і туризму облдержадміністрації.

Лютий – квітень 2021 року.

  1. Взяти участь у Всеукраїнському артчеленджі «Слово, чому ти не твердая криця» та у Всеукраїнському конкурсі літературних, дослідницьких та мультимедійних учнівських проєктів, присвячених ювілею Лесі Українки.

Управління освіти і науки  облдержадміністрації,  виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад територіальних громад.

Лютий – квітень 2021 року. 

  1. Здійснити прем’єрний показ театральної вистави за творами Лесі Українки «Стояла я і слухала весну».

Управління культури і туризму облдержадміністрації, комунальний заклад «Рівненський академічний обласний театр ляльок» Рівненської обласної ради.

Квітень 2021 року.

  1. Організувати і провести літературно-музичну композицію «Ті скарби, що лежать в душі на дні…», присвячену творчості Лесі Українки.

Управління культури і туризму облдержадміністрації, комунальний заклад «Рівненська обласна філармонія» Рівненської обласної ради.

Квітень 2021 року.

  1. Сприяти широкому висвітленню у засобах масової інформації області заходів із відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки, організувати розміщення на офіційних вебсайтах інформаційних матеріалів
    із відповідним наповненням.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, управління культури і туризму облдержадміністрації, управління освіти і науки облдержадміністрації, виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад територіальних громад.

Лютий – квітень 2021 року.