СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:36

Декілька порад рівнянам, як зекономити на опаленні

Нині чи не найболючішою для рівнян, та й усіх українців, є проблема суттєвого підвищення вартості комунальних послуг. Мешканці нашого міста звичайно ж від такої ситуації не у захваті, але вибору у них немає. А тому, залишається лише мізкувати, як бодай зекономити на “комуналці”.

У першу чергу потрібно проаналізувати причини втрати тепла в будинку. Як свідчить статистика, майже 30% усього тепла виходить із вашої оселі через шпарини у дверях і вікнах, а тому здійснення ізоляційних заходів (заклеєння вікон, утеплення дверей) підвищить температуру у квартирі на 4-5 градусів.

І якщо про утеплення вікон – у мережі досить інформації, то дверям приділяють набагато менше уваги. Сьогодні ми розповімо Вам про основні методи утеплення вхідних дверей, щоб Ви відчули тепло і затишок в домі, а також отримували значно менші суми в квитанціях за опалення.

До слова, актуальним утеплення вхідних дверей стає особливо тоді, коли у Вас в помешканні встановлені бюджетні китайські металеві двері.

Утеплення металевих дверей має свої особливості. Для обшивки використовують плити. Пінопластові/полістиролові плити – надійний матеріал для утеплення. Пінопласт має бульбашкову структуру, внутрішні порожнини заповнені повітрям. Полістирол за структурою схожий, але заповнений азотом. Полістирол дорожче, але як матеріал більш практичний: не горить, не зношується. Ці види плит виробляються різної товщини, при зволоженні не деформуються.

Волокнисті плити не горять та ізолюють звуки. Легко використовуються для утеплення металевих дверей: без проблем кріпляться до поверхні і вміщаються у отворі. Недолік: матеріал не можна мочити, так як при попаданні рідини такі плити зменшуються в об’ємі і втрачають свої властивості. Таке трапляється при постійній появі конденсату, якщо в приміщенні тепло, а зовні холодно. Застосовується в будинках, де під’їзди опалюються.

Порядок роботи:

  1. Зніміть з дверей всі деталі: ручку, вічко, замок.
  2. З сухого бруска зробіть каркас для майбутнього утеплювача. Бруски кріпляться саморізами по периметру двері і кілька рейок поперек поверхні. Металевий лист залишається цілісним, кріплення робите на виступаючі елементи. Ширина бруска повинна відповідати виступаючим елементам на дверях.
  3. Відміряйте і виріжте ізоляційні плити, щоб вони лягли між брусками з мінімальним зазором.
  4. Змастіть поверхню дверей клеєм суцільним шаром або смугами.
  5. Приклейте утеплювач.

Після висихання клею виконують оздоблення дверей деревом або штучною шкірою.

Для утеплення дверної коробки металевих дверей по всьому периметру коробки приклеюють полімерну стрічку або ущільнювач для дверей.

Фахівці рекомендують використовувати прогумований ущільнювач пірамідальної форми. Він має самоклейку основу. Завдяки цьому матеріалу двері щільніше притискаються до коробки. Звукоізоляція буде ще якіснішою, закриються всі наявні дрібні зазори.

А ми нагадуємо, що придбавши відразу ж якісні та надійні вхідні двері Ви позбавите себе у майбутньому від проблем із холодом, а також суттєво зекономите на комунальних послугах.

У Рівному сертифіковані та якісні вхідні двері можна придбати у фірмових магазинах місцевого виробника, компанії “Сталь-М” – по вулиці Київська,67 (ТЦ “Арена” ) та вул. Соломії Крушельницької, 77 (навпроти Покровського собору). Більше інформації на сайті: http://stal-m.ua.

Звертайтесь +38 (096) 630 69 80 (Viber) або +38 (050) 905 32 32, пишіть vzbut@stal-m.ua.