СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 13:29

У Рівному замерзла жінка, яка жила на вулиці

У Рівному на вулиці померла безпритульна жінка. Вона жила на зупинці громадського транспорту у мікрорайоні Ювілейний. Перед морозами минулого тижня влада міста прибрала її речі, які прийняли за сміття, – пише Суспільне.

Жінка жила разом із псами на автобусній зупинці на вулиці Вербовій.

Минулого тижня медики швидкої знайшли її мертвою. Місцеві кажуть: постійно бачили її з собаками на смітниках неподалік, на вигляд їй не було і сорока.

“Вона жила в цьому домі, там з сестрою жила, і сестра щось не пускала в хату. Але що ж, голодна ходила постійно, вип’є, а їсти нічого не їсть”, – розповідає рівнянин Володимир Мельничук.

Перед загибеллю жінки комунальники прибрали звідси її речі. Деякі рівняни обурилися у Facebook такими діями влади. Мовляв, через відсутність ковдри вона й замерзла. Заступник міського голови пояснює, як так трапилося.

“Знаю, що там було сміття. Звернулися мешканці прилеглих будинків прибрати сміття, бо були якісь тваринки там. Річ у чому? Міська влада повинна дбати за санітарно-епідемічний стан у місті. Міська влада повинна дбати, щоб не було ситуації небезпеки для міських мешканців”, – коментує заступник міського голови Рівного Юрій Поліщук.

“Інше питання: пріоритетом номер один для будь-кого у міській владі є людське життя. Це однозначно і без варіантів. Сьогодні зранку я був на зустрічі з рівненським Червоним хрестом, прийшли до висновку, що нам треба співпрацювати”, – додає заступник міського голови.

“Ми отримали чимало звернень мешканців міста про турботу про бездомних людей, які замерзають на вулицях нашого міста. Отож, сьогодні пропрацьована концепція того, що патрульна поліція міста разом із Червоним хрестом будуть виявляти таких людей. Відповідно, Червоний хрест буде спрямовувати своїм транспортом людей до центру, який знаходиться на Жоліо-Кюрі, спеціально облаштований для таких людей”, – коментує міський голова Рівного Олександр Третяк.

Виїжджати на виклики патрульних мають представники загону швидкого реагуванння обласної організації Червоного хреста. Це п’ятнадцять осіб, які їздитимуть на двох багатомісних авто.

“Чергуватимуть наші люди, волонтери, на добровільних засадах. І коли до нас з патрульної поліції будуть надходити виклики, ми будемо виїжджати на місце, забирати людину і довозити у відповідну точку на Жоліо-Кюрі. Ми забезпечені як транспортом, так і паливом, і можемо сприяти органам державної влади у виконані їх гуманітарних місій і тому подібного”, – розповідає командир загону швидкого реагування Червоного хреста Анатолій Каштан.

В суботу, 30 січня, у парку біля залізничного вокзалу виявили безпритульного з обмороженнями. Також цими вихідними замерзлих виявили на вулицях Буковинській та Курчатова у Рівному.

Лікарка швидкої просить жителів області цікавитися станом людей на вулиці і дякує небайдужим.

“Виявлений чоловік 32 років в районі супермаркету “Fozzy”. Підійшли, розпитали, що його турбує, і побачивши, що він у стані загального переохолодження, помістили його до свого автомобіля. Попробували своїми методами його зігріти, попробували йому надавати допомогу, яку зуміли, і викликали, звичайно, швидку допомогу”, – розповіла про один з випадків старша лікарка облцентру екстреної меддопомоги Любов Волинець.

Загалом по області таких випадків на вихідних було вісім: шість у суботу та ще два в неділю. Трапилися вони в Урвенні, Немовичах, Степані та ще двох селах колишнього Дубровицького району. Одного чоловіка відвезли до притулку, решту до медзакладів.