СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:40

У Рівному “Екоклуб” програв суд “Кроноспану”

У середу, 20 січня Північно-західний апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги громадській організації «Екоклуб», яка поширювала недостовірну інформацію про будівництво заводу Kronospan на Рівненщині.

Це вже друга судова інстанція, яка підтвердила, що критики нового підприємства не були чесними при розповсюдженні своїх гучних заяв у ЗМІ.

«Екоклуб» оскаржував рішення Господарського суду Рівненської області від 28 вересня 2020 року, відповідно до якого Організація має спростувати недостовірну інформацію, поширену 16.01.20р. та 05.02.20р. в мережі інтернет на сторінці Громадського об’єднання «Екоклуб» та на сторінці громадського об’єднання «Екоклуб» у соціальній мережі Facebook. Суд зобов’язав Громадську організацію, серед іншого, спростувати заяву «Екоклубу» щодо нібито перевищення концентрацій забруднюючих речовин та нібито неправдивих висновків у звіті з ОВД.

“У цій справі ми вимагали тільки одного – щоб активісти говорили правду і, визнали, що маніпулювали фактами. Ми неодноразово намагались провадити конструктивний діалог, доносили всю необхідну інформацію про нове будівництво. Але «Екоклуб», очевидно, не був у цьому зацікавлений. Тому ми змушені були у демократичний законний спосіб відстоювати свою позицію – звернулись до суду. У «Екоклубу» було більш ніж достатньо часу, щоб підтвердити свої слова. Зробити цього вони не змогли…”, – зазначив директор “Кроноспану” Павло Пильтяй.