СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 15:18

На Рівненщині поліцейські оперативно розшукали десятирічну дівчинку

Одразу після повідомлення на спецлінію 102 про зниклу малолітню дитину на пошуки був орієнтований особовий склад відділення №1 у смт Млинів, Дубенського РВП і ювенальні поліцейські. Через три години дівчинку знайшли.

За допомогою до поліцейських звернулася 35-річна матір учора, 22 січня, близько 17 години. Жителька села Заболотинці забила на сполох, коли її донька годину тому пішла з дому та не повернулася.

Поліцейські негайно прибули на місце події та почали прочісувати навколишню територію, адже поруч із населеним пунктом знаходиться ліс і водойма. На щастя, дівчинку вдалося розшукати неушкодженою. Дільничний офіцер поліції Борис Дмитренко спільно із групою реагування патрульної поліції відділення №1 виявили її у літній кухні закинутого господарства за 150 метрів від місця проживання. Дитина перебувала там разом із домашнім песиком. Жодних протиправних дій відносно малолітньої вчинено не було.

Правоохоронці доставили дитину до Млинівської лікарні, де після обстеження вона залишилась на ніч. А вже сьогодні, 23 січня, повернули додому.

Ювенальні поліцейські з’ясували, що дівчинка виховується у багатодітній сім’ї. Подружжя має чотирьох спільних дітей та ще двох — від першого шлюбу жінки. Напередодні між вітчимом та 10-річною дівчинкою нібито виник конфлікт, після якого наступного дня вона вирішила втекти.

І хоч сім’я на жодних обліках не перебуває, однак, відтепер за нею здійснюватимуть нагляд поліцейські, які повідомили про це і соціальні служби.

Наразі триває перевірка, поліцейські встановлюють усі обставини події. За її результатами вирішуватиметься питання про притягнення батьків до адміністративної відповідальності.