СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 12:45

Листи з Росії: на Рівненщині сталася спроба фішинг-атаки держорганів

Працівникам владних структур на Рівненщині 19-го січня надійшли листи з адреси, зареєстрованої у Російській Федерації. У листі, який нібито прийшов від Держспецзв’язку, був файл, який мав відкривати віддалений доступ до комп’ютерів. Інформацію підтвердили в Рівненській ОДА, – пише Суспільне.

В ніч проти вівторка, 19-го січня, працівникам державних установ України, в тому числі Рівненської області, невідомі здійснили масову розсилку фішингових листів.

У темі листів вказувалося, що надсилають їх начебто від Адміністрації Держспецзв’язку. У Рівненській обласній державній адміністрації зазначили, що листи надсилалися з IP-адреси, яка зареєстрована на території Російської Федерації.

“У листах містився файл з програмним забезпеченням, яке відкривало віддалений доступ до комп’ютерів тих, хто їх відкриває. Про те, що листи відкривати не можна, працівників попередили заздалегідь, ніхто не постраждав. Всі дані про цю атаку передали правоохоронним органам”, – повідомила працівниця пресслужби РОДА Тетяна Панасюк.

З власних джерел Суспільному стало відомо, що такі листи надходили й працівникам районних держадміністрацій, в тому числі й тим, які невдовзі розформують у рамках реорганізації.

Суспільне намагається отримати коментар СБУ з цього приводу.