СЬОГОДНІ: Вівторок, 19.03.2024, 7:45

Цьогоріч сертифікацію зможуть пройти 84 педагоги з Рівненщини

Сьогодні, 18 січня 2021 року, стартувала реєстрація всіх охочих вчителів початкових класів для участі у зовнішньому оцінюванні професійних компетентностей, що триватиме до 31 січня 2021 року включно. А вже 27 лютого п.р. відбудеться незалежне тестування учасників сертифікації.

Цьогоріч участь у сертифікації зможуть взяти не більше 84 педагогів з Рівненщини. Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України визначено граничну кількість вчителів для проходження сертифікації в розрізі регіонів. Оскільки сертифікація добровільна, педагогічний працівник може відмовитися від участі в ній на будь-якому етапі.

Нагадаємо, сертифікація – це можливість вчителя випробувати власні сили та підтвердити статус професіонала своєї справи.

Сертифікація педагогічних працівників – пілотний проект, який складається з трьох етапів, що відбуваються послідовно:

  • І етап – незалежне тестування, проводиться Українським та регіональними центрами оцінювання якості освіти;
  • ІІ етап – самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності, проводитиметься Державною службою якості освіти та її територіальними органами протягом березня-квітня 2021 року;
  • ІІІ етап – вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації, проводитиметься Державною службою якості освіти та її територіальними органами у вересні-листопаді 2021 року.  

Успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової/позачергової атестації педагогічним працівником і є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання.

Також вчителі, які успішно пройшли сертифікацію, отримають 20% надбавку до заробітної плати.