СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:27

Метеорологи Рівненської АЕС обіцяють морозний уікенд

За прогнозом фахівців АСКРС цеху радіаційної безпеки (ЦРБ) РАЕС найближчим часом очікується значне зниження температури, сніг та ожеледиця. Адміністрація Рівненської АЕС, в свою чергу, відповідально ставиться до охорони здоров’я та забезпечення безпечних умов праці для своїх співпрацівників за будь-яких погодних умов.

Як зазначає Інна Тіхомірова, метеоролог цеху радіаційної безпеки РАЕС, минулий 2020 рік став одним з найтепліших в історії 15-річних спостережень метеорологічної станції лабораторії АСКРС ЦРБ РАЕС. За середньорічними значеннями температури повітря, що становила в минулому 2020 році +10.1°С, теплішим виявився лише 2019 рік.

«Цікавим є те, що найнижчим значенням температури повітря в 2020 році стало -7.9 °С, а найхолоднішою добою 2020 року – 8 грудня, коли середня температура повітря знизилася до -4.8°С. Ми поступово звикаємо до м’якої зимової погоди. Тим приємнішими стають сніг і казкові зимові пейзажі»,- коментує Інна Тіхомірова.

Фахівець продовжила, що з 13 січня на територію України з півночі та північного сходу, в тилу південного циклону, поступово стало надходити арктичне холодне повітря. На щастя опади, які принесли атмосферні фронти, встигли вкрити землю «сніговою ковдрою», що не тільки порадувало можливістю зимових розваг, а й захистило рослини і сільськогосподарські культури від перемерзання. Надходження холодного повітря триває. Вранці 15 січня температура повітря знизилась до -9.3°С і найближчими днями продовжить знижуватися.

«За даними прогнозу погоди, що надходить на РАЕС за допомогою мезомасштабної чисельної прогностичної моделі WRF в системі RODOS, найближчими днями очікується морозна погода. Нічні температури можуть опускатись нижче -20 – 25°С, вдень -15°С -20°С. Вітер західний, з переходом на північний, 2 – 5 м/с. Опади поступово припиняться. 18 січня опадів не очікується», – наголосила Інна Тіхомірова.

Варто зазначити, що адміністрація Рівненської АЕС, в свою чергу, відповідально ставиться до охорони здоров’я та забезпечення безпечних умов праці для своїх співробітників за будь-яких погодних умов.