СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:42

Нацслужба здоров’я виплатила аптекам Рівненщини понад 13 мільйонів гривень за «Доступні ліки»

Протягом 2020 року аптеки Рівненщини отримали від НСЗУ 13,4 мільйона гривень виплат за програмою реімбурсації «Доступні ліки».

Про це повідомляють на сайті Національної служби здоров’я України.

У грудні аптеки краю сумарно отримали 962,4 тисячі гривень, у листопаді – 1,04 мільйона гривень, у жовтні – 1,1 мільйона гривень.

У вересні НСЗУ компенсувала аптекам за «Доступні ліки» 1,1 мільйона гривень, у серпні – 906,5 тисяч гривень, у липні – 1,1 мільйона гривень.

В червні сума виплат становила також 1,1 мільйона гривень, у травні – 985 тисяч гривень, у квітні – 899,5 тисяч гривень.

Майже 1,4 мільйона гривень за програмою реімбурсації отримали аптеки Рівненської області у березні, такою ж була сума виплат у лютому – 1,4 мільйона гривень.

Найбільшою протягом минулого року була виплата у січні – 1,6 мільйона гривень.

Нагадаємо, квітні 2017 року Уряд розпочав програму «Доступні ліки». Пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою чи діабетом ІІ типу можуть отримати ліки безоплатно або з незначною доплатою.

Вартість ліків повністю або частково оплачує держава.У програмі беруть участь лише монопрепарати (які містять лише одну діючу речовину).

З 1 квітня 2019 року ліки за урядовою програмою реімбурсації «Доступні ліки» можна отримати тільки за електронним рецептом, виписаним сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами через електронну систему охорони здоров’я.

Пацієнт може обміняти рецепт на ліки у будь-якій аптеці в Україні, яка має договір з НСЗУ, без прив’язки до місцевості, де цей рецепт був виданий. Шукати слід наліпку «Доступні ліки».