СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 3:41

Понад 300 поліцейських чергуватимуть на Рівненщині біля храмів під час Різдвяних богослужінь

У храмах Рівненщини з нагоди відзначення Різдва Христового відбудуться святкові богослужіння орієнтовно з 16:00 шостого січня та з 06:00 по 14:00 сьомого січня. 

На забезпечення правопорядку біля 809 культових споруд в області залучатимуться 328 працівників поліції ГУНП та Управління патрульної поліції в Рівненській області, військовослужбовці Нацгвардії та члени громадських формувань.

Крім того, на охорону публічної безпеки і порядку в місцях можливого скупчення людей (центральні площі населених пунктів, новорічні ялинки) будуть задіяні 193 поліцейських та нацгвардійців.

Напередодні різдвяних свят керівництво територіальних підрозділів області провело зустрічі із головами релігійних громад щодо дотримання карантинних обмежень і недопущення правопорушень.

Нагадаємо, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів щодо встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України COVID-19 ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:
— діяльність культових споруд та приміщень, облаштованих для молитовних потреб, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 5 кв. метрів споруди чи приміщення; проведення релігійних заходів на відкритому повітрі, під час яких не забезпечено дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

У разі виявлення порушень карантинних обмежень і порядку в цілому,  поліцейські проводитимуть превентивні заходи, а у разі ігнорування законних вимог про припинення правопорушення — реагуватимуть у межах наданих повноважень і згідно з чинним законодавством.

Також поліцейські у взаємодії із рятувальниками, працівниками служби автомобільних доріг контролюватимуть ситуацію на автошляхах Рівненщини та у разі несприятливих погодних умов, надзвичайних ситуацій та дорожньо-транспортних пригод реагуватимуть оперативно.