СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 18:30

Шабунін прокоментував ситуацію із знайденою вибухівкою біля квартири матері у Рівному

Екс-депутат Рівнеради, а нині керівник неурядової громадської організації “Центр протидії корупції” Віталій Шабунін стверджує, що його маму хотіли вбити, і таким чином передати “привіт” йому.

“Очевидно, що це мені такий “привіт”, а не 69-річній літній жінці, яка вже майже нічого не бачить. Правоохоронна система неспроможна забезпечити вже навіть не справедливість – елементарну безпеку своїх громадян. Хто б за цим не стояв, він впевнений у власній безкарності.

Цю впевненість йому гарантує неспроможність/корумпованість/держзрада (на вибір) міністра МВС, генпрокурора, голови СБУ і судової шобли. Всі разом вони так і не спромоглися покарати жодного замовника нападів на активістів. В тисячах випадків насильства проти українців ситуація аналогічна. Правоохоронна, судова та безпекова системи деградують/продаються з лякаючою швидкістю. Швидкістю, яка все менше сумісна з виживанням країни.

І на все це політичний провід країни реагує, в кращому випадку, відосиками, в гіршому – захистом від покарання управлінців цих деградованих систем”, – каже громадський активіст.

За його словами немає значення, хто це організував: олігархи, корупційна шобла чи росіяни. Зробити це їм дозволила неспроможність керівництва держави гідно відповісти в сотнях попередніх нападів.

“Або ми, українці, відновимо державні інституції, або перестанемо існувати як країна. Я переконаний, що ми відновимо. З Божою поміччю це відбудеться значно швидше, ніж би того хотілося олігархам, рускім та всій корупційній шоблі, яка їх обслуговує.

Принагідно нагадаю, нацполіція Авакова за півроку так і не спромоглася знайти хоча би виконавців підпалу мого будинку. Про замовників годі й говорити”, – додав Шабунін.