СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 14:07

На Рівненщині оголосили «Героїв спортивного року» – 2020

Десятий рік поспіль проводять щорічну урочисту церемонію «Герої спортивного року Рівненщини». Його організатори – відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області спільно з Рівненською облдержадміністрацією.

За підсумками спортивного сезону 2020 року таємним голосуванням визначили переможців у наступних номінаціях. Серед них – кращі спортсмени Рівненщини, тренери, команди та фахівці у спортивній галузі. Їм вручили нагороди голова ОДА Віталій Коваль, його перший заступник Сергій Подолін, голова РОВ НОК України Микола Петренчук.

«Перша цьогорічна перемога у спортивній галузі – це створення штатної збірної області. Друга велика перемога – це 5-ть спортивних об’єктів в рамках програми Президента України «Велике будівництво». Це – заняття спортом на новому якісному рівні, проведення змаганнь міжнародного та українського масштабу у комплексах на 2609 глядацьких місць», – зазначив Віталій Коваль.

«Найкращий спортсмен року»

Михайло Романчук – заслужений майстер спорту України з плавання, член штатної збірної команди України, багаторазовий чемпіон та рекордсмен України.

В 2020 році на міжнародному турнірі серії International Swimming League у Будапешті (Угорщина), виступаючи за команду Aqua Centurions під час запливу на дистанції 800 м вільним стилем показав рекордні 7 хвилин і 25,73 секунди та здобув перемогу.

«Найкраща спортсменка року»

Вікторія Шматова – майстер спорту України з баскетболу, багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів України. У сезоні 2019/2020 років – володарка кубку України та бронзова призерка чемпіонату України. Визнана кращою спортсменкою кубку та чемпіонату України 2020 року.

Тренує спортсменку заслужений тренер України Валерій Жартун.

 «Найкращий тренер року»

Валерій Жартун – головний тренер команди «Рівне-ОШВСМ»(жінки), відмінник освіти України (2003), нагороджений знаком «Василь Сухомлинський» (2008), Заслужений тренер України (2018).

За час роботи перемагав 18 разів та ставав 36 разів призером у чемпіонатах України серед спортсменів різних вікових груп; підготував 40 кандидатів у майстри спорту, 24 майстри спорту України, одного майстра спорту України міжнародного класу, 23 вихованці неодноразово брали участь у складі збірної команди України з різних вікових груп.

У сезоні 2019/2020 років вихованці Валерія Жартуна вибороли перемогу чемпіонату України серед юнаків та юніорів, бронзові призери чемпіонату України та переможці кубку України.

«Найкраща команда року»

Команда «Рівне-ОШВСМ» (баскетбол, жінки). У сезоні 2019/2020 років – володарі кубку України, переможці чемпіонатів України серед юнаків і юніорів, бронзові призери чемпіонату України. Тренує команду Заслужений тренер України Валерій Жартун.

«Сенсація року»

Орест Коваленко – майстер спорту України міжнародного класу з фристайлу (слоупстайл), член штатної збірної команди України, багаторазовий чемпіон України з фристайлу (слоупстайл), переможець етапу розіграшу Кубка Європи (2019), бронзовий призер ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських ігор у м. Лозанна (Швейцарія, 2020) – єдина особиста медаль Українських спортсменів у цих змаганнях. Тренує заслужений тренер України Галина Петрівна Досова.

 «Найкращий спортивний організатор»

Сергій Ліщук – видатний професійний баскетболіст, почав спортивну кар’єру гравцем рівненської команди БК-93 «Пульсар», інших команд суперліги. Зараз – Президент БК «Рівне». Майстер спорту України міжнародного класу з баскетболу.

У 2020 році ініціював проведення змагань фіналу Кубку України з баскетболу (жінки) в м. Рівне. Рівненські спортсменки вибороли Кубок України (вперше в історії спорту Рівненщини). Команда БК «Рівне» – дворазові срібні призери чемпіонату України 2019, 2020 років з баскетболу серед чоловічих команд вищої ліги.

«Сильні духом»

Дар’я Кобилинська – майстер спорту України, член збірної команди України з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, багаторазова чемпіонка України. У

У 2020 році – учасниця кубку світу, бронзова призерка чемпіонату України серед жінок та срібна призерка чемпіонату України серед юніорів, срібна призерка кубку України серед жінок, переможниця юніорського кубку світу з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату в м. Манчестер (Велика Британія).

Тренують спортсменку заслужені тренери України Андрій Олександрович Демчук та Вадим Олександрович Полюхович.

«Спортивна слава Рівненщини»

Катерина Фролова (Дікіджі) – майстер спорту України з плавання, дворазова чемпіонка Європи серед юніорів, володар юнацького рекорду України, учасниця ХХІХ літніх Олімпійських ігор, засновниця та керівник плавального клубу «Red shark». 

«Разом із олімпійцями»

Тимур Самедов – навчається в Рівненській районній дитячо-юнацькій спортивній школі, майстер спорту України з боротьби самбо, чемпіон України 2020 року, бронзовий призер чемпіонату Європи 2019 року, чемпіон світу 2020 року. Тренер – заслужений тренер України Дмитро Миколайович Коба.

«Меценат спортивного року»

Олена Нездюр – директор ПП «Торговий центр Д», за рахунок приватних інвестицій створено спортивну базу для розвитку волейболу пляжного. У 2019 році на цих майданчиках проведено змагання чемпіонату України серед юнаків та дівчат з волейболу пляжного.

«Народний вибір»

Даніела Батрона займається гімнастикою спортивною в ДЮСШ № 1 м. Рівне з 2011 року у тренера Оксани Іванівни Довмат.

Майстер спорту України зі спортивної гімнастики, багаторазова чемпіонка України, срібна призерка у командному та бронзова – в особистому заліку (багатоборство) на чемпіонаті Європи з гімнастики спортивної 2020 року в м. Мерсині (Туреччина). Виконала норматив майстра спорту України міжнародного класу. Зараз навчається в олімпійському коледжі імені Івана Піддубного (м. Київ).

«Чесна гра»

Владислав Омельчук – майстер спорту України з волейболу пляжного, дворазовий чемпіон України серед юнаків, чемпіон Європи серед юнаків до 18 років 2020 року, учень комунального закладу «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву» Рівненської обласної ради. Тренер – Павло Савитюк.

«Об’єктивність та компетентність»

Вадим Мороз – журналіст телеканалу ITV, особисто бере участь в усіх спортивно-масових заходах. Об’єктивно та неупереджено висвітлює спортивні події. Має активну життєву позицію щодо пропаганди здорового способу життя, активного довголіття, фізичної культури та спорту засобами масової інформації. Переможець 20-го всеукраїнського конкурсу НОК серед спортивних журналістів «Україна Олімпійська» в номінації «дебют у спортивній журналістиці».