СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 12:23

В рамках «Великого будівництва» на Рівненщині збудували перші 13 об’єктів

Рівненська обласна державна адміністрація
ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ
В рамках «Великого будівництва» на Рівненщині збудували перші 13 об’єктів
опубліковано 29 грудня 2020 року о 17:24

Впродовж року на Рівненщині споруджували важливі об’єкти в рамках національної програми «Велике будівництво». Наскільки президентський проєкт виявився успішним для області розповіли сьогодні під час онлайн брифінгу заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська та заступник директора департаменту з питань будівництва та архітектури ОДА Василь Мельник.

«Потужні, сучасні та вкрай необхідні – саме такі об’єкти споруджувались цього року в рамках «Великого будівництва». Головна мета – якісно покращити різноманітні інфраструктурні об’єкти. Мова йде про дитячі садочки, школи, стадіони, спортивні комплекси, басейни, а також приймальні відділення лікарень та дороги місцевого і національного значення», – розповідає заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

За її словами, цього року Рівненщина показала гарний результат у сфері будівництва, в рамках програми вже завершені роботи по 13 об’єктах.

Зокрема, 100% будівельну готовність мають п’ять шкільних об’єктів. Це – Жобринська, Озерецька та Малівська школи, а також Корнинський та Дубровицький ліцей.

На фото – Корнинський ліцей Рівненського району

Щодо дитячих садків, то вже завершені роботи у Березному, в селі Переброди Дубровицького району, у смт Клесів Сарненського району та у місті Дубно. На середину січня заплановане відкриття дитсадка у селі Горбаків Гощанського району.

На фото – дитсадок у Березному. 

Повністю завершені роботи спортивних комплексів у Сарнах, Костополі, Дубровиці та в селі Бродниця Зарічненського району. Басейн в Дубно планують добудувати у І кварталі наступного року. Перехідним об’єктом є спорткомплекс на Макарова, що у Рівному. Його продовжать будувати  у наступному році.

На фото – взірцевий об’єкт «Великого будівництва» – спортивна арена в Сарнах. Це великий зал з трибунами на 760 місць для занять з міні-футболу, волейболу, баскетболу, а також борцівська, боксерська та тренажерні зали.

Тривають роботи зі спорудження 4 приймальних відділень: у Рівненській обласній клінічній лікарні та Сарненській ЦРЛ будують «з нуля», а в Рокитнівській та Березнівській ЦРЛ – реконструкція.

На фото – будівельні роботи Рівненської обласної клінічної лікарні.

Як розповідає заступник директора департаменту з питань будівництва та архітектури ОДА Василь Мельник, загалом на реалізацію «Великого будівництва» затверджено фінансування в розмірі 622 млн грн.

«За досить короткий термін на Рівненщині вдалось збудувати та реконструювати велику кількість важливих об’єктів. Загалом, 2 425 учнів та 489 дошкільнят будуть навчатися в сучасних та комфортних умовах, а також 2 609 глядачів зможуть розміститися у спортивних спорудах», – зазначає Василь Мельник.

Програма «Велике будівництво» буде продовжена й у наступному – 2021 році. Окрім реконструкції та будівництва соціальних об’єктів, додадуться ще об’єкти культури.

«Проєкти мають відповідати трьом пріоритетам Державної регіональної стратегії на 2021-2027 роки. Це – економічний розвиток, територіальна згуртованість, розвиток людського капіталу і доступність якісних послуг. Рівненщина вже подала попередній перелік на затвердження, тому тепер очікуємо позитивного затвердження», – відзначила Людмила Шатковська.