СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:06

Медико-генетичний центр та спортивну медицину Рівненщини профінансують з обласного бюджету

На засіданні сесії обласної ради затверджено Програму підтримки і розвитку спортивної медицини та лікувальної фізкультури Рівненської області на 2021-2023 роки в умовах реформування галузі охорони здоров’я. Оскільки такий напрям як «спортивна медицина» не фінансується коштом НСЗУ, було прийнято рішення залучити кошти обласного бюджету, а також місцевих бюджетів та інших не заборонених законом джерел.

Як інформують в управлінні охорони здоров’я ОДА, відділення спортивної медицини та лікувальної фізкультури – єдине в області, що діє в Рівненському обласному клінічному лікувально – діагностичному центрі ім. В.Поліщука. Медичні працівники центру стежать за здоров’ям спортсменів аби не допустити розвитку хронічних захворювань, а також надають необхідну медичну допомогу на спортивних змаганнях різних рівнів.

За окремим пакетом послуг НСЗУ не фінансують медико-генетичну допомогу дітям і вагітним. За словами начальника ОУОЗ Олега Вівсянника, водночас це надзвичайно важливий медичний напрям, оскільки вже на ранніх етапах можна діагностувати вроджені вади розвитку немовляти. Медико – генетичний центр має статус обласного і теж працює на теренах обласного клінічного діагностичного центру. Тож Програму покращення медико-генетичної допомоги дітям та вагітним прийнято та затверджено обласними обранцями. Діятиме вона упродовж трьох років.

«Розвиток цієї служби сприяє поліпшенню допомоги хворим із спадковою патологією. Сподіваємось, що за кошти обласного бюджету буде профінансовано закупівлю апарату для пренатальної діагностики, що необхідно для ефективної роботи центру»,- розповів начальник управління Олег Вівсянник. Обидві програми було розроблено спеціалістами управління охорони здоров’я ОДА спільно з профільними фахівцями.