СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:59

Вища рада правосуддя продовжила строк відсторонення судді із Рівненщини

9 грудня до Вищої ради правосуддя надійшло клопотання Генерального прокурора Ірини Венедіктової про тимчасове відсторонення судді Володимирецького районного суду Леоніда Закревського від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності, – повідомляє Володимирець.Сіті.

На обґрунтування клопотання Генеральний прокурор зазначила про наявність обставин, які вказують, що подальше перебування на посаді судді Володимирецького районного суду та здійснення ним правосуддя може призвести до негативних наслідків.

Сьогодні, 14 грудня, Вища рада правосуддя ухвалила рішення тимчасово, до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження, відсторонити суддю Володимирецького районного суду Рівненської області Закревського Леоніда Володимировича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

У чому підозрюють суддю?

Суддя підозрюється у проханні надати неправомірну вигоду службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення нею дії з використанням службового становища в інтересах того, хто надає таку вигоду, та в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Як повідомлялося раніше, 20 лютого 2020 року Закревському Л.В. було вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

9 червня 2020 року Вища рада правосуддя, задовільнивши клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, тимчасово, на два місяці, відсторонила Закревського Л.В. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

4 серпня 2020 року рішенням ВРП задоволено клопотання Генерального прокурора Ірини Венедіктової та продовжено строк тимчасового відсторонення судді Закревського Л.В. від здійснення правосуддя до 17 вересня 2020 року.

14 серпня 2020 року Закревському Л.В. повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 3692 КК України.

29 жовтня 2020 року Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою направлено до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням Закревського Л.В. у вчиненні злочинів, передбачених частиною другою статті 3692 КК України.

Про це повідомляє Вища рада правосуддя.