СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:51

У двох районах Рівненщини поліцейські вилучили мотопомпи (+ФОТО)

Із початку запроваджених посилених заходів у протидії незаконному видобутку бурштину до поліції Рівненщини надійшло 93 повідомлення, пов’язаних із незаконним видобутком бурштину, із яких — 30 кваліфіковані як кримінальні правопорушення.

Крім того, за результатами спільних із працівниками оперативного штабу та військовослужбовцями Нацгвардії проведених рейдів поліцейські за три тижні вилучили 11 мотопомп, 2 транспортних засоби і знаряддя незаконного промислу.

Так, учора 11 грудня, у лісовому масиві поблизу села Єльне Рокитнівського району правоохоронці виявили безгосподарську мотопомпу заводського виробництва, яку доставлено на територію відділення поліції.

А вже сьогодні під час проведення відпрацювання території Сарненського району в урочищі «Гальбин» виявили свіжі гідророзмиви ґрунту та мотопомпу кустарного виробництва. За обома фактами незаконного видобування бурштину відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України.

Відпрацювання північних районів області триває. Також працівники поліції вживають заходів реагування щодо недопущення спроб нелегального промислу на ділянках, де на видобуток «сонячного» каміння отримали спецдозволи та ліцензії суб’єкти господарювання.