СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 12:43

Підвищення мінімальної зарплати в Україні перенесли на кінець 2021 року

Кабінет міністрів України відклав підвищення мінімальної зарплати до 6500 гривень, після консультацій з міжнародними партнерами. Збільшення мінімалки неминуче спричинило б інфляцію.

Підвищення мінімальної зарплати перенесли на кінець 2021 року. Про це розповів міністр фінансів України Сергій Марченко в п’ятницю, 11 грудня.

“Ми прорахували можливість підвищити цей показник до 6000 гривень з початку року і до 6500 – з 1 липня. Але в процесі переговорів з міжнародними партнерами прозвучали застереження щодо потенційних інфляційних небезпек. Звідси – побажання підстрахуватися, перенісши нововведення на кінець наступного року”, – сказав Марченко.

Міністр зазначив, що остаточне рішення щодо підвищення мінімалки буде ухвалене в середині 2021 року. Він також нагадав, що мова йде не тільки про вплив на державний, а й на місцеві бюджети.

Нагадаємо, що в кінці листопада міністр фінансів України Сергій Марченко заявляв, що Державне казначейство все ще не отримало заплановані платежі і наполовину спорожніло.