СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 21:33

Дороги Рівненщини засвітились по-новому (+ФОТО)

Одним з найважливіших факторів, що забезпечують надійність роботи водія — це якість засобів інформації, серед показників якої є освітлення доріг і дорожніх споруд.

Статистика свідчить, що кількість нещасних випадків на дорогах приблизно однакова як удень так і вночі, при цьому інтенсивність нічного руху становить лише 20 — 25% добової.

Для покращення видимості у темну пору доби Служба автомобільних доріг у Рівненській області використовує світлодіодне LED освітлення, основною перевагаю якого є низьке споживання електрооенергії та в десятки разів більший термін служби в порівнянні з лампами розжарювання. Крім цього, такі світильники не потребують додаткового захисту від погодних умов. А встановлення відповідних датчиків дозволяє оперативно реагувати на неподадки в системі освітлення, адже всі несправності відображатимуться в системі моніторингу у диспетчера служби автодоріг та не потребуватиме здійснення профілактичних об‘їздів-обстежень.

До кінця цього року систему штучного освітлення автодороги М-06 Київ-Чоп буде повністю прреведено на енергоефективні LED-ліхтарі.