СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:41

У Сарненській районній раді досі не можуть обрати голову (+ВІДЕО)

Сарненська районна рада розділилася на дві частини та досі не має голови. Ще з перших сесій відбувалися політичні баталії. Упродовж двох пленарних засідань депутатам не вдавалося обрати голову району та інші керівні посади. Не змогли це зробити і сьогодні, 2 грудня, – повідомляє телеканал Рівне 1.

Поділилися на два табори. У Сарнах вже втретє депутати засідають на пленарному засіданні “в пусту”. 23 листопада представники партій «За майбутнє», «Слуга народу» та «Сила і Честь», оголосили про свій намір створити коаліцію в Сарненській районній раді, маючи більшість, а саме 22 представники. Проте одного депутата Сарненська районна ТВК не зареєструвала.

На другому пленарному засіданні суд задовольнив позов та зобов’язав Сарненську ТВК зареєструвати Анатолія Остапчука депутатом Сарненської райради. Головуючий запропонував оголосити перерву в засіданні сесії до 2 грудня, аби рішення суду набрало законної сили. Втім, депутати категорично не підтримали це рішення, тому сесію продовжили, щоб вибрати голову районної ради.

У зв’язку з цим депутати пішли на перерву. Президія оголосили дату переголосування – 2 грудня. Проте сьогодні представники деяких політичних партій не з’явилися на засідання – відповідно сесія не розпочалася.

Аби врегулювати ситуацію президія із представників різних політичних партій визначила наступну дату, коли повинна відбутися сесія. Депутати сподіваються, що вже завтра 3 грудня вони таки оберуть голову і сесія розпочне роботу в звичному режимі.