СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:33

На Рівненській АЕС здійснюється ремонт обладнання повітряних ліній

У ході планово-попереджувальних ремонтів на енергоблоках №№3,4 Рівненської АЕС персонал електричного цеху виконує ряд модернізаційних, ремонтних робіт електрообладнання відкритих розподільчих устаткувань та повітряних ліній.

За словами начальника зміни електричного цеху РАЕС Віталія Губіша, відповідно до графіку у вересні-жовтні фахівцями електростанції був виконаний поточний ремонт лінійного обладнання повітряної лінії «РАЕС – п/с «Західноукраїнська».

«Здійснено профконтроль та профвідновлення кіл релейного захисту і автоматики та контроль високочастотних каналів, з їх подальшою перевіркою та опробуванням. Також під час виведення в ремонт ПЛ «РАЕС – п/с «Західноукраїнська» здійснено ремонт системи шин 3Б, 2А і повітряних вимикачів В3 та В4. Паралельно виконувалися роботи на шунтуючих реакторах 1 і 2 РШ-ЗУ та поточний ремонт компенсаційних реакторів 2РК. Перевірено систему пожежогасіння з пуском води по реакторах 1РШ-ЗУ», – повідомив В.Губіш.

Під час ремонту лінійного устаткування повітряної лінії «РАЕС – п/с «Київська» було проведено профконтроль елегазових вимикачів В1, В2, системи шин 3А та високочастотних каналів автоматики фіксації відключень лінії 1-го та 2-го комплекту. По завершенню робіт всі вимикачі та системи шин релейного захисту введені в роботу.

Наразі на ВРУ-750 кВ виконуються роботи із модернізації – заміни акумуляторних батарей ЕА-72 та ЕА 70. Роботи проводяться персоналом підрядної організації ТОВ «Західелектромонтаж» під безпосереднім контролем спеціалістів електроцеху РАЕС.

Фахівець наголосив, що всі ремонтні роботи виконуються згідно з графіком.

«Даний напрямок особливо важливий, оскільки від якості огляду та ремонту обладнання залежить надійність схеми видачі потужності Рівненської АЕС», – підсумовує Віталій Губіш.