СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 21:31

Понад 90 тисяч новорічних ялинок готові цьогоріч реалізувати до свят лісівники Рівненщини

Понад 90 тисяч новорічних дерев готові цьогоріч реалізувати до свят лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Їх заготовляють на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок догляду за лісами.

Наголошуємо, що дерева, заплановані для реалізації, готують під замовлення покупців.

Загалом, на сьогодні в лісогосподарських підприємствах обласного управління налічується 116 га плантацій, на яких росте 568 тис новорічних ялинок. У цьому році в області посаджено майже 15 га нових плантацій новорічних ялинок.

Традиційно, вартість святкових дерев залежатиме від їх висоти і у середньому відпускна ціна одного дерева з лісгоспів становитиме 67 грн.

Традиційно споживачам пропонуватимуться сосни звичайні, ялини, ялиці, а також інші хвойні дерева, якими можна прикрасити оселі до свята. Також будуть реалізовуати новорічні дерева в горщиках, зокрема так можна буде придбати ялину голубу.

Які і в попередні роки, новорічні ялинки, заготовлені у держлісгоспах, будуть маркуватися спеціальними уніфікованими засобами:

– самоклейними етикетками

– пластмасовими бирками-стяжками

Ці засоби розриваються при спробі їх зняття, і тим самим унеможливлюється їх повторне використання.

У зимовий час усі насадження особливо ретельно охороняються спеціальними рейдовими групами, які працюють в усіх лісогосподарських підприємствах області.