СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 12:17

Напередодні другого туру виборів міського голови до рівнян звернувся архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон

Напередодні другого туру виборів Рівненського міського голови до рівнян звернувся архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон.

“Цієї неділі, 22 листопада, відбудеться другий тур виборів міського голови Рівного. У зв’язку з цим звертаюся до вас з архіпастирським словом, до якого покликав мене Господь, обравши на єпископське служіння.

Насамперед звертаюся до вас із закликом обов’язково взяти участь у виборах, продемонструвавши цим готовність до особистої відповідальності за майбутнє нашого міста.

Кожен з нас повинен розуміти, що можливість вільно, без зовнішнього примусу обирати є для нас водночас і даром Божим, і проявом нашої свобідної волі. Ця свобода становить для нас святий громадянський обов’язок, водночас вона показує нашу зрілість і відповідальність. Злегковажити цією можливістю, не проголосувати – це не є мудрим рішенням, а радше – навпаки.

Ми часто чуємо і навіть самі говоримо про те, що всі, хто претендує на керівні посади, мають відзначатися почуттям відповідальності. Однак те, що ми вимагаємо від інших, мусимо виконувати і ми, показуючи це на особистому прикладі.

Окремо звертаюся до кандидатів на пост керівника міста Рівного.

Пам’ятайте, обов’язково буде переможець і переможений, але це не повинно спричинити до конфронтації, навпаки – проявляйте християнську любов і тверезе розуміння наших спільних проблем у місті, в якому ми живемо і яке любимо. Будьмо єдині у цьому прагненні, бо це ми завжди декларуємо і за це молимося: «В єдності — сила народу. Боже, нам єдність подай!».

Нехай Господь направить всіх нас на правильний шлях, дарує мудрість і виваженість у рішеннях”, – зазначив Іларіон.