СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:45

У Рівненському міському суді розглянули справу щодо порушників карантину

Лише за минулу добу поліцейські Рівненської області склали 12 адмінпротоколів на людей за порушення карантинних обмежень. Далі скеровують їх до суду. Та як свідчить практика, такі справи там частіше оскаржують ніж ухвалюють рішення сплатити штраф. А через брак доказів, судові засідання переносяться, затягуючи тим самим процес, – йдеться в сюжеті телеканалу Рівне 1

Попри штрафи за порушення карантину, поліція зареєструвала уже близько 5 тисяч таких повідомлень. Адже з дня його запровадження правоохоронці регулярно перевіряють підприємців на дотримання встановлених карантинних вимог.

За відсутність засобів захисту на робочому місці, поліція склала протокол на працівницю однієї із кавярень міста. Втім, в суді адвокат заявив, що протокол складено невірно. Адже його мали б скласти не на найманого працівника кавярні.

Вислухавши адвоката, суддя прийняла рішення перенести судове засідання. Оскільки у протоколі відсутні пояснення та свідченя свідків.

Адвокати зазначають, в разі недотримання процедури оформлення адміністративних матеріалів, особа може бути визнана невинною у вчинені адмін правопорушення. І у їхній практиці таких виграшних справ нараховується вдосталь.

Щоб подібних проблем не виникало, бариста Ярослав, каже, відвідувачам постійно нагадує про захисні маски та дотримання дистанції. Крім того, усі охочі мають можливість скористатися антисептиком.

Додамо, що напередодні Верховна Рада підтримала законопроект, згідно якого, людей які перебувають в громадських місцях без масок можуть штрафувати. Сума штрафу сягатиме від 170 гривень.