СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 7:29

На Рівненщині лікуватимуть новітніми методами

Аромотерапія, фіточаї, водолікування з хвойними та бромними ваннами із заспокійливим ефектом. Такі новітні реабілітаційні методи будуть використовувати у Мирогощанському психоневрологічному інтернаті на Дубенщині. Адже відсьогодні тут запрацював сучасний спальний корпус.

«Реконструйована будівля повністю пристосована для підопічних закладу. Оскільки нове відділення комплексної реабілітації дозволяє надавати якісні медичні та відновлювальні послуги у самому закладі. Дане приміщення забезпечить не тільки покращення житлових умови для підопічних та розширить їх житловий простір, а й робить більш якісним надання самої послуги соціальної сфери. Такий підхід направлений на турботу соціально незахищених верств населення. Саме в таких умовах мають проживати люди із обмеженими можливостями», – зазначає заступник голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Проєкт вдалося реалізувати за кошти Державного фонду регіонального розвитку на умовах співфінансування з обласного бюджету. Загальна його вартість – понад 13,4 млн грн.

Загалом в інтернаті може проживати 120 осіб з нестійкими інтелектуальними та психічними порушеннями. У свою чергу новий корпус розрахований на тридцять осіб. Тут лікуватимуть чоловіків із легкими формами психічного розвитку.

За словами керівника закладу Григорія Буркацького, на першому поверсі реконструйованої будівлі розмістили реабілітаційне відділення. Другий поверх корпусу – спальний. Там знаходиться 15 кімнат, біля кожної з яких знаходиться фото проживаючих, щоб підопічні змогли знайти свою кімнату. Окрім того, працівники закладу разом із підопічними розмалювали стіни нового приміщення, що теж стало своєрідною терапією.

У новому корпусі облаштовані й кабінети для лікарів: психолога, реабілітолога, терапевта, а також соціального працівника. Є кімната психологічного розвитку, ігрова та масажний кабінет.