СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 8:52

На Рівненщині поліцейські вилучили 15 кілограмів бурштину вартістю у майже шість тисяч доларів США

Правоохоронці провели сім санкціонованих обшуків у житлових будинках зловмисників з прилеглими до них господарськими та підвальними приміщеннями, а також транспортних засобів фігурантів.

Сьогодні, третього листопада, слідчі слідчого управління спільно із працівниками управління стратегічних розслідувань в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури із залученням працівників оперативного штабу в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 240-1 Кримінального кодексу України, з метою документування протиправної діяльності осіб, які на території Рівненської області здійснюють діяльність в сфері незаконного придбання, перевезення та переміщення поза митним контролем каміння бурштину-сирцю, походження якого не підтверджується відповідними документами з подальшим його збутом за межі державного кордону України, провели сім санкціонованих обшуків.

Так, за місцем проживання 34-річного уродженця Вірменії, жителя селища Рокитне поліцейські виявили та вилучили три кілограми бурштину. За місцем проживання 52-річного односельця поліцейські виявили 12 кілограмів «сонячного» каміння.

За результатами обшуків у іще двох фігурантів — мешканців Рокитнівського району, заборонених речей не виявили.

За попередніми даними вартість вилученого незробленого каміння різної фракції становить близько шість тисяч доларів США.

Вирішується питання про повідомлення зловмисникам, які причетні до незаконного видобутку бурштину-сирцю про підозру у вчиненні злочину.