СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 13:03

На Рівненщині частіше всиновлюють підлітків

Торік 14-річну дівчину, а цього року – двох сестер, з яких одній вже виповнилося 15 років. На Рівненщині почастішали випадки всиновлення підлітків.

Проблеми реалізації державної політики у сфері прав дітей обговорили на селекторі під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

«Рівненщина – в числі трьох областей України із найвищими показниками охоплення сімейними формами виховання. На сьогодні в області 95% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховуються в родинах», – зазначила Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Цьогоріч на Рівненщині всиновлено 21 дитину, а передано під опіку та піклування 118. Ще п’ятеро чекають рішення суду. Також 9 дітей було влаштовано в патронатні сім’ї.

Обговорили на нараді і питання забезпечення квартирами дітей-сиріт. Цього року для Рівненської області держава виділила 33 мільйони гривень. Ці кошти придбають житло для 79 сиріт.

Разом з тим, Прем’єр-міністр звернув увагу на те, що в умовах реформи децентралізації кардинально змінюються повноваження і функції спеціалістів як органів виконавчої влади, так і органів місцевого самоврядування. Тому не можна допустити передчасного скорочення чисельності працівників ОДА і РДА, які займаються захистом прав дітей і піклуванням про дітей-сиріт.

«Робота в напрямку опіки над дітьми-сиротами продовжується. Але, наголошую, після утворення ОГТ голови громад впроваджують соціальну політику на місцях. Тому важливо не лише зберегти системну роботу в цьому напрямку, а й пам’ятати – від нас залежить влаштоване життя кожної такої дитини», – підсумував голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.