СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 2:30

На Рівненщині відновили 12 сільських амбулаторій

В рамках проекту Світового банку на Рівненщині реконструювали 12 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, ще на 16-ти триває будівництво.

Так, у жовтні здали в експлуатацію 10 медичних закладів на Березнівщині – у селах Кам’янка, Друхів, Вітковичі, Малинськ, Моквин, Поліське, Поляни, Прислуч, Тишиця та Балашівка.

“В медзакладах відремонтовані покрівлі, утеплені та пофарбовані фасади. Також в приміщеннях замінені старі вікна та двері на сучасні енергозберігаючі. Належні умови для пацієнтів і для роботи медиків має і внутрішній простір. Також амбулаторії оснащують новим обладнанням та меблями”, – розповів голова Березнівської РДА Олег Піщанський.

Ще 2 амбулаторії відновили у селах Головниця та Невірків, що у Корецькому районі.

До кінця року введуть в експлуатацію ще 16 амбулаторій: у Костопільському, Володимирецькому, Гощанському, Корецькому, Сарненському та Здолбунівському районах.

Приміщення переплановують, утеплюють, та проводять внутрішні демонтажні роботи. В рамках проекту Світового банку амбулаторії Рівненщини також укомплектують меблями та обладнанням.

Зокрема, для понад 200 амбулаторій закупили портативні 12-канальні електрокардіографи Е65 з цифровим сенсорним екраном. Для медичних сестер та сімейних лікарів цих закладів провели спеціальне навчання, як користуватися новим обладнанням.