СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 16:25

У Рівному міська ТВК грубо порушує законодавство (+ВІДЕО)

Два дні поспіль Рівненська міська ТВК порушує законодавство України.

Вперше міська ТВК незаконно пішла на перерву 27 жовтня, о 02.00 ночі. Тоді була оголошена технічна перерва і комісія у повному складі залишила приміщення. Таким чином порушено принцип безперервності засідання ТВК.

О 12.00 того ж дня комісія продовжила роботу, однак вже після 21.00 було оголошено про другу незаконну технічну перерву. ТВК знову майже у повному складі покинула приміщення.

Як повідомив кандидат на посаду міського голови від партії “Сила і Честь”, перший номер у партійному списку Олексій Муляренко, двері ТВК “опечатали” так, що без проблем можна було потрапити усередину.

Оскільки міська ТВК була відсутня у повному складі майже добу, існує велика ймовірність доступу до протоколів, бюлетенів та іншої виборчої документації сторонніх осіб.

Окрім того, як стверджує Олексій Муляренко, в наявності є відео, де один із членів ТВК викидає прямо із вікна мішок та коробку. Це можуть бути, в тому числі протоколи із дільничих виборчих комісій та бюлетені, що є кримінальним злочином. Їх забирає під вікном невідомий чоловік.

На думку Олексія Муляренко, є всі законні підстави для притягнення до кримінальної відповідальності за ч. 5 ст. 157 Кримінального кодексу України членів виборчої комісії за фактом ухилення від виконання своїх обов’язків.