СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 15:45

На Рівненщині виявлено 14 порушень правил рибальства

У період з 16 по 22 жовтня 2020 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 14 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, було складено один протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 9 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства). Оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно яких вилучено 40 од. заборонених знарядь лову та конфісковано 68 кг риби.

«Загалом, у порушників конфісковано 1 од. заборонених знарядь. Накладено штрафів на суму 459 грн. Крім цього, одну адміністративну справу передано до суду для притягнення винних осіб до відповідальності.» – повідомив начальник Управління Держрибагентства у Рівненській області Сергій Бондар.

Для прикладу, 16 жовтня рибпатрульні за документував грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на озері Нобель, поблизу с. Нобель Зарічненського району Рівненської області. Місцевий мешканець здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову, а саме: одна жилкова сітка.

На особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Водні біоресурси та знаряддя лову вилучено.

Того ж дня, під час проведення рибоохоронного рейду державними інспекторами викрито громадянина, який мав намір здійснити вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – «екраном». Порушник знаходився на березі водойми, поблизу с. Городець Володимирецького району Рівненської області.

Згодом рибпатрульні зафіксували аналогічне порушення правил рибальства. На березі водойми, поблизу с. Городець Володимирецького району.

Проте, у всіх випадках, завдяки оперативним діям рибоохоронного патруля, порушники не вистигли завдати шкоди рибному господарству. На осіб було оформлено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.