СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:13

Що обіцяють для Рівного найпопулярніші кандидати у мери?

Неурядова громадська організація “Центр спільних дій”, що є співзасновником Громадського руху “Чесно” проаналізувала передвиборчі програми топ-кандидатів у мери Рівного Олексія Муляренка та Віктора Шакірзяна. 

Без “води” та емоційних викрутасів, структуровані за найважливішими сферами, за які відповідає влада на місцях.

МУЛЯРЕНКО ОЛЕКСІЙ

ШАКИРЗЯН ВІКТОР**

ОСВІТА

Перетворити локальні бібліотеки на коворкінги-медіатеки.
Збільшити видатки на підтримку освіти. Підтримати заклади шкільної освіти та оновити матеріально-технічну базу. Підвищити рівень доступності дошкільної освіти.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Програма не містить інформації.
Модернізувати та ремонтувати заклади охорони здоров’я. Закупити сучасне медичне обладнання. Підвищити рівень кваліфікації лікарів та медичного персоналу.

ДОРОГИ

Провести капітальний ремонт щонайменше 10% доріг в місті. Побудувати нові мережі велосипедних доріжок, які мають об’єднати всі райони міста. Облаштувати місто паркомісцями. Збудувати багаторівневу транспортну розв’язку над залізничним переїздом (перехрестя вулиць Пересопницька та Небесної сотні).
Реалізувати програму «Безпечний шлях з дому до школи». Прокласти велодоріжки. Встановити додаткові світлофори. Освітити пішохідні переходи. Відремонтувати дороги, провести капітальний ремонт тротуарів і пішохідних зон. Побудувати транспортні розв’язки.

ТРАНСПОРТ

Модернізувати транспортну систему.
Якісно змінити схему руху транспорту. Оновити міський парк тролейбусів. Встановити жорсткі вимоги до рівня комфортності та безпеки маршрутних автобусів. Розвинути мережі зарядних станцій для електромобілів.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Модернізувати систему вуличного освітлення з використанням сучасних економних світильників. Розробити комплексну програму поводження з рідкими та твердими побутовими відходами.
Провести аудит обґрунтованості комунальних тарифів переглянути їх у бік зниження. Розробити і ухвалити програму «Підтримка ОСББ Рівного 2020-2025 рр.». Знизити енергозатратність у багатоповерхових будинках. Реконструювати та забезпечити функціонування водозливної системи.

СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА

Запровадити «картку рівнянина» та «електроний кабінет рівнянина». Установити тактильну бруківку та занижені бордюри, звукові світлофори.
Залучити інвесторів та бізнес для розв’язання соціальних проблем.