СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 3:26

Рівнянин сплатить 170 тисяч гривень штрафу за незаконне придбання та збут алкогольних напоїв

Прокурорами Рівненської обласної прокуратури забезпечено підтримання публічного обвинувачення у суді під час розгляду обвинувального акту у кримінальному провадженні стосовно 51-річного  жителя м. Рівне, який вчинив злочин, передбачений ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне придбання з метою збуту та зберігання з цією метою незаконно виготовлених спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів).    

Прокуратурою доведено, що чоловік, будучи суб’єктом господарювання, однак не маючи ліцензії на виробництво та торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, з метою збагачення в кінці 2019 року та на початку 2020-го придбав велику партію підакцизних товарів, які зберігав у складських приміщеннях на території обласного центру.

У судовому засіданні обвинувачений свою провину визнав у повному обсязі.

Вироком Рівненського міського суду обвинуваченого визнано винним у скоєному злочині та призначено максимальну, передбачену санкцією статті,  міру покарання у виді штрафу в розмірі десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 170 000 гривень.

За рішенням суду незаконно виготовлені підакцизні товари, вилучені у ході досудового розслідування, підлягають знищенню.