СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 10:16

Рівненщина готова до холодів на 95%

На Рівненщині завершується робота з підготовки житлово-комунального господарства та соціальної сфери до опалювального сезону. Наразі виконано 95 % усіх робіт.

За словами заступниці голови Рівненської ОДА Людмили Шатковської, на сьогодні до опалювального сезону повністю готові садочки, лікарні та школи. Разом з тим, до 1 жовтня до зими має бути готовою уся інфраструктура області.

Так, тепловики області вже підготували до зими 892 котельні та 377 км тепломереж, що становить 97% усього фонду. Не відстають від них й у водопровідно-каналізаційному господарстві – проведено ремонт або заміну 25 км водопровідних та 10 км каналізаційних мереж, підготовлено 393 свердловини (92%).

Також до зими готують багатоповерхівки. Зокрема, комплексно підготували 1057 будинків з централізованим опаленням (91 %), відремонтували покрівлі у 162 багатоповерхівках, промили внутрішньобудинкові системи постачання теплової енергії у 180 будинках, полагодили системи холодного водопостачання у 656 будинках.

На сьогодні проходить огляд готовності підприємств житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу, закладів соціальної сфери до роботи в опалювальний період. Члени обласної робочої групи вже побували у більшості районів та ОТГ області.