СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 18:01

Завтра визначать «Кращу книгу Рівненщини»

Завтра, 10 вересня, в обласній універсальній науковій бібліотеці підсумують результати десятого ювілейного конкурсу «Краща книга Рівненщини».

Початок об 11:00.

Конкурс має на меті виявити кращі видання місцевих авторів, виховання культури читання та любові до книги серед дітей та молоді.

Цьогоріч конкурсний відбір видань розпочався 1 лютого 2019 року та тривав до 1 лютого 2020 року.

У цей період бібліотеки та громадські осередки Рівненського обласного відділення У країнської бібліотечної асоціації різними формами виявляли позитивну думку читачів про друковані видання Рівненщини.

Так, переможців конкурсу в 10 основних номінаціях визначало авторитетне журі, до якого входять науковці, письменники, художники, відомі громадські та культурні діячі краю.

На заключному етапі було визначено 52 книги, серед яких члени журі конкурсу визначили кращі видання.

«Географія Конкурсу широка та охоплює міста обласного і районного значення, селища міського типу та села Рівненської області. Паралельно тривало онлайн-опитування на сторінках бібліотек в соціальних мережах. Впродовж року для визначення книг-номінантів Конкурсу було опитано та проанкетовано понад 9 тисяч осіб читацької аудиторії, серед яких – діти, учнівська молодь, інтелігенція, прихильники читання та бібліотек міст та сіл області», – розповідає начальниця обласного управління культури та туризму Рівненської ОДА Любов Романюк.