СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 16:42

Рівненські лікарі отримали п’ять нових “швидких” для пацієнтів з Covid-19

Рівненський центр екстреної медицини та медицини катастроф отримав у середу 5 автомобілів швидкої допомоги, призначених для транспортування пацієнтів або надання медичної допомоги хворим з важкою формою перебігу Covid-19.

Угоду про постачання нових “швидких” типу В було укладено 3 вересня. Згідно з умовами договору, вартість одного автомобіля склала 1,96 млн грн., що нижче, ніж середня вартість “швидких” такого типу на відкритих аукціонах на платформі Prozorro.

Постачальником виступив провідний український виробник автомобілів швидкої медичної допомоги – ТОВ “Автоспецром”.

Згідно з вимогами замовника та у повній відповідності до Державного стандарту України (ДСТУ) 7032, “швидкі” обладнані всіма необхідними засобами підтримки дихання – системами подачі кисню, аспіраторами, іншим медичним обладнанням. У поєднанні з ергономічним, комфортним для роботи лікарів салоном такий набір дозволить надавати пацієнтам якісну допомогу на місці чи безпечно перевозити їх до медичних установ.

В якості базового автомобіля був обраний надійний та простий в обслуговуванні Peugeot Boxer з дизельним двигуном, що відповідає екологічному стандарту EURO-6.

“Через загрозливі показники захворюваності на Covid-19 наша команда перейшла на посилений режим роботи. Фактично замовлення було виконане менше, ніж за тиждень. І ми в черговий раз довели, що наше виробництво є невіддільною складовою системи екстреної медичної допомоги країни”, – наголосив заступник директора ТОВ “Автоспецпром” Кирило Коморкін.

Довідково.

ТОВ “Автоспецпром” розпочало свою діяльність у 2012 році й сьогодні є провідним виробником автомобілів екстреної (швидкої) допомоги в країні. Наразі компанія є головним постачальником такого автотранспорту для державних і приватних медичних установ України.

Автомобілі швидкої допомоги виробляються в типах А1, А2, В і С на шасі Citroën, Peugeot і Mercedes в повній відповідності до ДСТУ 7032, який, своєю чергою, відповідає європейському стандарту DIN EN 1789. Контроль якості продукції ведеться відповідно до міжнародних стандартів ISO 9001 та ISO 13485 (Менеджмент якості для медичних приладів).

У 2019 році підприємство випустило понад 700 автомобілів швидкої допомоги всіх типів.

У квітні та травні 2020 року другий найбільший автовиробник Європи PSA Group разом з “Автоспецпром” реалізували кампанію з надання допомоги Міністерству охорони здоров’я України та регіональним медичним закладам у підтриманні належного технічного стану “швидких” брендів Peugeot і Citroën. Спільно компанії відремонтували 100 “швидких”.

Groupe PSA (Peugeot Société Anonyme) – французька автомобілебудівна компанія, другий за величиною виробник автомобілів У Європі. Власник таких брендів як Citroën, Peugeot, Opel, Vauxhall і DS Automobiles.