СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 12:34

На Рівненщині чоловіка з інвалідністю звинуватили у вбивстві. Він – не зізнається

Поліція Рівненщини заявляє про розкриття вбивства, яке сталось у квітні 2020-го. Йдеться про випадок у селі Іванчиці Зарічненського району, там селянина знайшли вбитим, а саме місце злочину вбивця підпалив. Наразі підозрюваний у скоєному не зізнається, – розповіли Суспільному в поліції.

Злочин стався 20-го квітня 2020-го року в селі Іванчиці, це сусіднє із Зарічним село. У будинку була пожежа, а на ліжку знайшли тіло 59-річного чоловіка – власника оселі.

За інформацією поліції, експертиза виявила у загиблого два нанесених сокирою удари в скроню та один у потилицю. Ці травми й призвели до смерті. Правоохоронці також зазначають, що вбивця, аби приховати злочин, підпалив сірником постільну білизну.

“Майже п’ять місяців оперативники, слідчі Зарічненського відділення поліції та обласного управління проводили розшукові заходи та слідчі дії, аби встановити особу, причетну до вбивства. Це виявився 50-річний односельчанин”, – повідомила спеціалістка відділу комунікації Світлана Карачун.

Слідство вважає, що підозрюваний прийшов з’ясувати стосунки із односельцем, якого запідозрив у крадіжці грошей. У поліції кажуть, що зібрали достатньо доказів для підозри селянину у вчиненні умисного вбивства. Йому загрожує від 7 до 15 років за ґратами. Сам він причетність до злочину заперечує, – каже Світлана Карачун.

“Суд обрав йому запобіжний захід у виді домашнього арешту, врахувавши, що чоловік має інвалідність”, – додає речниця поліції.

Підозрюваний уже мав притягнення до відповідальності за крадіжку, вчинення домашнього насильства та за розпивання алкоголю у громадських місцях.