СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 11:39

Призначений Зеленським представник України у ТКГ заявив про бажання надати амністію бойовикам та особливий статус Донбасу

Вітольд Фокін, котрого президент України Володимир Зеленський призначив до Тристоронньої контактної групи (ТКГ), зробив скандальну заяву щодо Донбасу.

В інтерв’ю виданню “Страна” Фокін заявив про необхідність надати амністію бойовикам. В той же час, за словами Фокіна, з обох сторін було зроблено багато злочинів, які потрібно розслідувати, та покарати винних.

“Питання амністії важливе. І з тієї, і з тієї сторони було зроблено багато злочинів, які в кінці необхідно розслідувати, а винних – покарати. Але сьогодні, щоб завершити війну та зберегти життя бійців та командирів, моя позиція, потрібно оголосити загальну амністію”, – заявив Фокін.

Висловився політик також щодо особливого статусу Донбасу:

“Потрібно провести вибори, а також вирішити питання особливого статусу окремих регіонів, та всього Донбасу”, – сказав він.

Окрім того, 87-річний Фокін висловив готовність поїхати на Донбас для прямих переговорів.

“Голова нашої делегації підтримує цю ідею. Більше того, за наявності гарантій, я готовий їхати на Донбас. З президентом я не зустрічався, його думка мені невідома”, – заявив Фокін.

На ці слова вже встигли відреагувати інші українські політики. Зокрема Арсен Аваков заявив, що слова Фокіна не відповідають національним інтересам.