СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 13:47

Олексій Муляренко: “Рушійна сила змін – досвід у поєднанні з сильною командою”

У період головного свята країни – Дня незалежності України та Дня міста Рівне ми вирішили поспілкуватися з Олексієм МУЛЯРЕНКОМ, депутатом Рівненської міської ради, головою Рівненської обласної державної адміністрації у 2016-2019 роках. Про те, що вкладає у поняття “незалежність”, відчуття від цього дня, майбутнє міста Рівного та команду, яка підтримує, – у відвертому інтерв’ю у журналі “РІВНЯНИ”.

– Олексію Віталійовичу, знаємо, що нещодавно у вас народився синочок. Щиро вітаємо вас з такою важливою подією у житті вашої родини.

– Дякую! Дуже приємно. Тепер у нашій сім’ї  вже п’ятеро синів та донечка.

– Нещодавно наша країна відзначила свій 29-ий день народження. Скажіть, що для вас День Незалежності?

– Відчуття у ці дні не змінюються для мене з року в рік. Незважаючи на політичну турбулентність, це моменти гордості, що я українець. Відзначення Дня Незалежності традиційно має декілька особливостей. Це один з тих днів у році, коли ми одягаємо вишиванки, з дружиною та дітьми йдемо до церкви й під час спільного богослужіння молимося за щасливе майбутнє нашої країни та рідного міста. Також у День Незалежності в голові виникають різні думки про те, яким же буде новий рік для нашої країни та яким може бути мій особистий внесок у її розвиток.

– Який з Днів Незалежності ви особливо пам’ятаєте й чому він для вас є знаковим?

– Кожен з них був особливим, але останні роки змушують нас по-новому сприймати поняття “незалежність”. Враховуючи останні події, емоційне наповнення цього свята змінилося. До подій на Майдані, до війни ми не розуміли ціну нашої незалежності. Ставлення до самого Дня Незалежності кардинально інше – це гордість за країну та бачення її великого майбутнього. Ми маємо розуміти, що якийсь час буде непросто, але від нас залежить те, в якій країні ми житимемо.

– 25 жовтня по всій країні відбудуться місцеві вибори, ви йдете?

– Я відчуваю бажання рівнян до змін. Адже сам ходжу цими вулицями, тут вчаться мої діти й мені хочеться, щоб Рівне стало дійсно європейським містом.  Місцеві вибори напряму впливають на розвиток міста. Для мене це важливо, й тому ми з командою йдемо на вибори. Зараз час формування стратегії виборчої кампанії, а як все буде – побачите.

– На вашу думку, які риси потрібні для того, щоб ефективно управляти містом? Що важливіше: особистість чи командна робота?

– Важливо використати той унікальний досвід, який я здобув на посаді очільника виконавчої влади області та в побудові та управлінні виробництвом. Цей досвід у поєднанні з сильною командою, знаннями та відчуттям рідного міста стане рушійною силою для впровадження змін у Рівному. Нам важливо реалізувати глобальні інфраструктурні об’єкти Рівного та вирішити чимало проблем, які, здаються, банальними, але важливі для рівнян.

– Давайте конкретизуємо, які проєкти плануєте завершити або зробити і які бачите першочергові питання для вирішення у місті?

– Будучи головою Рівненської обласної державної адміністрації, з нашою командою розпочав низку інфраструктурних та соціальних об’єктів у Рівному: спорткомплекс на вулиці Макарова, дитячий садочок на вулиці Коновальця, садочок на Дубенській, пожежне ДЕПО на вулиці Князя Володимира… Потрібно нарешті розв’язати питання створення художнього музею, генерального  плану міста, транспортних розв’язок, басейнової ради річки Устя та Басового Кута, провести ремонт та перекриття даху центральної бібліотеки, ремонтні роботи в театрі та нарешті придбати для колективу нашого театру комфортабельний автобус та багато-багато іншого. Пріоритетом завжди є і буде створення нових робочих місць та підтримка малого та середнього бізнесу.  Хочеться, щоб у Рівному було облаштовано доступний простір з врахуванням потреб людей з інвалідністю. А рівненські спортсмени отримували належну підтримку. Та навіть банальні речі – облаштування громадських вбиралень у центрі міста – це те, що потрібно нарешті вирішити.