СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 12:51

Жіноча Збірна України U-20 має стати найбільш рівненською

Відразу п’ять вихованок нашого баскетболу Олександра Процікевич, Влада Кіба, Ярослава Іванюк, Анастасія Кучерьонок та Дар’я Дубнюк побували на тренувальних зборах команди. Додамо, що головним тренером цієї збірної, є головний тренер БК “Рівне” Валерій Жартун, і як і в клубі, йому допомагає Сергій Черненков.

Зазначимо, що цього року через пандемію коронавірусу ФІБА скасувала проведення молодіжних ЄвроБаскетів, тож команди лише готуються до майбутніх змагань.

Валерій Жартун поділився враженнями від проведеного тренувального збору:

Усю заплановану роботу ми виконали. Та зовсім без деяких проблем не обійшлося. Не вдалося зібрати всіх гравців. Збори орієнтувалися лише на українських виконавців. Ми не змогли на ці 11 днів запросити Лідію Джус, у якої вже розпочалася підготовка в клубі в Іспанії. Також не змогли працювати з Анастасією Ковтун. Вона нещодавно уклала угоду з УСК Прага, саме оформляла документи. Чехи дуже просили, аби вона якомога швидше з’явилася. Ще кілька українських виконавців не змогли взяти участь у зборах за станом здоров’я. Однак об’єм запланованої тактичної роботи ми виконали. Тож сподіваюся, ми рухаємося вірним напрямком у підготовці до участі в чемпіонаті Європи наступного року.

Безумовно, тривала відсутність ігрової практики через карантин далася взнаки. Ця проблема найближчим часом буде притаманна для команд будь-якого віку. Для будь-якого спортсмена вимушена відсутність ігрової практики та тренувань позначається. Але так змінилося наше життя. Від цього ніхто не застрахований. Тут ми нічого не можемо змінити. Нам залишається працювати далі та надолужувати згаяне.

Через карантинні обмеження ми не мали змоги проводити бодай якісь спаринги, то ж зосередили зусилля на вдосконалені технічних умінь, перевірці певних тактичних схем, задіяння гравців на певних позиціях. Загалом нам це все вдалося.