СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:07

З Рівненщини до Європи намагалися незаконно вивезти деревину

Співробітники Поліської митниці Держмитслужби у взаємодії з працівниками Управління служби безпеки України в Рівненській області припинили три спроби незаконного експорту лісоматеріалів до країн Європи.

Так, дві українські компанії подали до митних постів «Сарни» та «Рівне», з метою експорту до країн Європи, три митні декларації та відповідні документи до них на товари «Пиломатеріали обрізні із сосни різних розмірів».

За результатами проведених митних оглядів вказаних вантажів на предмет їх відповідності до заявлених у митних документах, працівниками митниці із залученням експертів Рівненської торгово-промислової палати було встановлено, що майже половина пиломатеріалів не відповідає за розмірами тим, які заявлялись в митних деклараціях та товаросупровідних документах.

Всього загальний об’єм вилучених пиломатеріалів, які не відповідають нормам встановленим ГОСТ ДСТУ, склав 53 куб. метри, тоді як їхня загальна вартість становить більше 200 тисяч гривень.

За цими фактами працівниками митниці відносно керівників підприємств складені три протоколи про порушення митних правил за ознаками правопорушень передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості предметів порушення митних правил та їх конфіскацію.

Лісоматеріали, які є предметами правопорушення у цих справах, тимчасово вилучені до розгляду справ по суті в суді.