СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 21:10

Філармонія у Рівному єдина в Україні, де відтепер можна одружитися

Під звуки урочистого органу та в атмосфері багатовікової пам’ятки – в обласній філармонії відтепер можна укласти офіційний шлюб.

Сьогодні відбулось відкриття пілотного проєкту «Шлюб за добу» в залі камерної та органної музики філармонії у Рівному.

Музичний супровід створює камерний оркестр закладу, який є одним з найстарших оркестрів України. Крім того, весільний марш для наречених гратимуть під звуки одного з найбільш древніх і величних музичних інструментів – органу.

Так, наречений першої пари, з якої стартує проєкт – директор зазначеного закладу Микола Орешко та (Оксана Шумарова). Саме це стало урочистим відкриттям нової послуги в історичній пам’ятці міста.

До слова, «Шлюб за добу» стартував в обласному центрі у 2017 році. Поступово до переліку міст, у яких проводиться церемонія одруження у скорочені терміни додалися – Дубно та Сарни.

З того часу сервіс користується неабиякою популярністю в жителів Рівненської області. Відтак, лише з початку року більше 2000 громадян скористалися послугою. Жителі м.Дубно мають можливість одружитися в Дубенському замку, таких пар з моменту запровадження – 261, в свою чергу в Сарнах послугою скористалися 216 молодят. І, звісно найбільше одружувалися у Рівному – 1509 пар.