СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 17:31

На Рівненщині складено 248 адмінпротоколів за порушення карантину

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що протягом липня 2020 року спеціалістами служби проводилися позапланові заходи державного нагляду у місцях масового перебування людей, зокрема, закладів громадського харчування, об’єктів промислової та продовольчої торгівлі, з метою перевірки виконання протиепідемічних вимог щодо запобігання поширення коронавірусної інфекції.

По виявлених порушеннях складено 248 протоколів на штраф, із них 117 на об’єктах торгівлі продовольчими товарами, 99 – в закладах громадського харчування, 32 – на об’єктах торгівлі непродовольчими товарами.

Також надано приписи керівникам закладів, проінформовано органи місцевого самоврядування та правоохоронні структури.

Перевірки закладів будуть продовжуватися. Надалі перевірятимуться заклади із масовим перебуванням людей, місця торгівлі, заклади побутового обслуговування населення (перукарні, салони краси), заклади готельно-ресторанного обслуговування.

Держпродспоживслужба звертає увагу суб’єктів господарювання на неухильне дотримання працівниками та відвідувачами закладів вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України щодо організації протиепідемічних вимог на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби. Керівник закладу господарювання несе відповідальність за дотримання умов щодо збереження власного здоров’я та здоров’я своїх працівників і відвідувачів.

У разі повторного виявлення порушень протиепідемічних вимог, буде виноситись питання на засідання комісії з ТЕБ та НС про припинення роботи закладів.