СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:11

На Рівненській АЕС введено в дію дезінфікуючі тунелі

З початку пандемії коронавірусу в Україні на Рівненській АЕС впроваджено цілу низку карантинних заходів, зокрема частину персоналу переведено на дистанційний режим роботи. Нещодавно на електростанції були впровадженні нові автоматичні безконтактні дезінфікуючі тунелі «Unilife» (Україна).

Чотири дезінфікуючі тунелі (дві одинарні та дві подвійні арки) розміщені перед входом до їдалень №2, №9, №13 на майданчику електростанції та їдальні РОК «Біле озеро». Обладнання здійснює безконтактне вимірювання температури, дезінфекцію рук та одягу спеціальним аерозолем – безпечним 2% біорозчином «Nano Protect – Дезбар’єр» (Україна), що має повний спектр антимікробної дії. У випадку ж високої температури тіла спрацьовує відповідний сигнал, тоді ж працівник зобов’язаний терміново звернутися до служби охорони праці.

За рішенням штабу РАЕС з проведення карантинних заходів буде здійснено закупівлю дезінфікуючого розчину «Nano Protect – Дезбар’єр» у кількості, необхідній впродовж дії карантинних заходів в Україні – 1 вересня поточного року. Як зауважив головний інженер управління робітничого постачання РАЕС Олександр Крушевський, системою аерозольного розпилення у новому обладнанні використовується 20 мл дезінфікуючого розчину на особу.

«На основі проведеного аналізу до завершення карантину планується закупити 1200 л даного розчину. За інформацією виробника даний розчин максимально безпечний для людини, не псує одягу та не викликає алергічних реакцій», – підкреслив О. Крушевський.

Дане обладнання разом із наявним біорозчином передано Рівненській АЕС Первинною профспілковою організацією НАЕК «Енергоатом», як черговий етап підтримки колективу атомників у боротьбі проти поширення COVID-19. Зокрема такі ж тунелі вже встановлені на усіх українських АЕС.