СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 3:10

У Рівному знову взяли під варту підозрюваного у контрабанді прекурсорів

За принципової позиції прокуратури Рівненської області, Рівненським апеляційним судом скасовано ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду про зміну підозрюваному у контрабандному переміщенні з Республіки Польща в Україну безпрецедентної партії прекурсоровмісних пігулок в кількості 21 кг.

Так, слідчим відділом УСБУ в Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури області та за оперативного супроводу ВБКОЗ УСБУ в області, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою подружжя жителів Рівненської області у налагодженні постійно діючого каналу з переміщення прекурсоровмісних пігулок з Республіки Польща в Україну для подальшого виготовлення з них, в підпільних лабораторіях, психотропної речовини «амфетамін».

Так, підозрюваному, з урахуванням позиції слідчого та прокурора, слідчим суддею застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Однак, ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду Рівненської області від 16.07.2020, за клопотанням сторони захисту, вказаний запобіжний захід змінено на цілодобовий домашній арешт.

Не погодившись з позицією суду, процесуальним прокурором внесено апеляційну скаргу, за результатами розгляду якої, 28.07.2020 рішення суду першої інстанції про зміну запобіжного заходу скасовано та постановлено нове, згідно якого підозрюваного в залі суду взято під варту.

Досудове розслідування триває, встановлюються усі обставини вчинення злочину та особи, які ймовірно причетні до нього.