СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:19

На Рівненщині на трасі Київ-Чоп патрульні затримали п’яного водія

Сьогодні, близько 2-ї години ночі, інспекторам надійшло повідомлення від небайдужої громадянки про те, що на автомобільній дорозі “Київ-Чоп” поблизу села Верба, водій автомобіля Nissan, перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Екіпаж патрульних одразу ж вирушив за вказаною заявником адресою та виявив легковик неподалік АЗС біля в’їзду в село.

Водій побачивши патрульний автомобіль різко почав утікати, при цьому порушував правила дорожнього руху. За допомогою проблискових маячків та звукової сирени керманичу подали сигнали про зупинку, однак той не зреагував, а навпаки — лише збільшував швидкість. Через деякий час його авто все ж вдалось заблокувати.

У чоловіка були усі ознаки алкогольного сп’яніння і він спочатку погодився пройти освідування, але поводився не зовсім адекватно і раптово почав утікати.

Патрульні наздогнали 40-річного водія за допомогою фізичної сили та спецзасобів — кайданок, одразу затримали. Вже після цього кермувальник у присутності двох свідків відмовився пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та у найближчому медичному закладі.

На водія охоронці порядку склали протокол за ч.1 ст.130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП, винесли постанову за ч.1 ст.126 (Відсутність необхідних документів для керування транспортним засобам) КУпАП та склали протокол затримання.