СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 22:57

ОТГ Рівненщини отримають гроші “соцеконому”

Уряд розподілив субвенцію на соціально-економічний розвиток окремих територій на 2020 рік. Відповідне розпорядження, яке було розроблене Мінрегіоном, ухвалено 8 липня на засіданні Кабінету Міністрів України.

Розпорядженням затверджується розподіл у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами за об’єктами (заходами) відповідно до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, затверджених урядовою постановою.

Загальний обсяг субвенції в Україні на 2020 рік становить 1,7 млрд грн. З них поки що розподілили близько 1,68 млрд грн на понад 1150 проєктів. Це велика підтримка від держави у той час, коли кошти з місцевих бюджетів спрямовуються на боротьбу с пандемією COVID-19. Розподіл субвенції стане вагомим доповненням до інших програм, спрямованих на соціально-економічний розвиток регіонів, які успішно реалізуються в Україні.

Проєкти та заходи, що затверджуються розпорядженням, було подано обласними, Київською міською держадміністрацією та народними депутатами України та розглянуто Комісією для розгляду пропозицій та підготовки рекомендацій щодо розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами та за об’єктами (заходами). До складу Комісії входять народні депутати України, представники Мінрегіону та Всеукраїнської асоціації громад.

На Рівенщині “соцеконом” отримають:

Деражненська ОТГ – 177,562 тисяч гривень – на реконструкцію вуличного освітлення;
Корнинська ОТГ – 258,73 тисяч гривень – на капітальний ремонт будинку культури;
Клесівська громада – 343,5 тисячі гривень – капітальний ремонт харчоблоку в ДНЗ;
Пісківська ОТГ – 639,306 тисяч гривень – капітальний ремонт дорожнього покриття;
Бугринська ОТГ – 1300 тисяч гривень – на капітальний ремонт Угілецької філії;
Демидівська селищна рада – 1473,19 тисяч гривень – на капітальний ремонт пляшевського, княгининського, рудківського та демидівського навчальних закладів;
Боремельська ОТГ – 3700 тисяч гривень – на реконструкцію Малівської ЗОШ.

Всього ОТГ Рівненської області отримають 7892,3 тисяч гривень. А загалом Рівненська область отримає 36515,299 гривень “соцеконому”.