СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 20:04

У рівненських садочках вивчатимуть “Рівнезнавство”

У дитячі садочки Рівного надійшли посібники для викладання нової дисципліни під назвою “Рівнезнавство”. Над ним працювали місцеві вихователі-методисти. Курс має знайомити дітей старшого дошкільного віку з історією, традиціями, побутом та ремеслами нашого регіону, – інформує Суспільне.

Посібник містить ілюстрації та практичні матеріали.

Проєкт його поширення для адаптації в інших районах області планують подавати на фінансування з коштів громадського бюджету.

Вихователі можуть інтегрувати програму в освітній процес завдяки календарно-тематичному плануванню, – каже керівниця творчої групи з підготовки посібника “Рівнезнавство” Галина Зень. Припускає, що педагоги будуть варіювати матеріал відповідно до своєї географії.

“Тут тільки конкретика йде про рідне місто Рівне. В Дубно можуть на основі наших занять про Дубно говорити, хоча всі решта наших блоків, матеріал, зміст цієї програми – він охоплює різні регіони нашого краю”, – додала Галина Зень.

Заняття з народознавства в дитсадках були завжди, але це була інформація більш загальна.

“Саме про Рівненське Полісся – це ось тут, через те ця ідея вже витала у повітрі і ми її постаралися втілити. Надіюсь, все це буде дуже доречне вихователям в роботі”, – каже учасниця творчої групи з підготовки посібника Ліна Табінська.