СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:11

На Рівненщині псевдополіцейський ошукав жінку

У Дубровицькому районі на Рівненщині шахрай ошукав жінку на дві тисячі гривень. Невідомий по телефону представився їй працівником поліції і повідомив, що її зятя затримали. “Звільнення” родича оцінив у дві тисячі гривень, які попросив перерахувати на мобільний телефон. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на прес-службу Нацполіції області.

63-річній жінці псевдоправоохоронець повідомив, що зятя, який проживає в іншому селі, затримав дільничний офіцер. Буцімто за те, що той побив свого односельця.

“Для того, щоб проти родича жінки не відкривали кримінального провадження, чоловік сказав перерахувати йому на мобільний рахунок дві тисячі гривень,” – розповіла прес-офіцерка поліції області Марія Юстицька.

Теща через термінал перерахувала шахраю гроші, а наступного дня зрозуміла, що її ошукали, – додала пресофіцерка.

За фактом шахрайства проводять досудове розслідування. Особу шахрая намагаються встановити.

Правоохоронці просять громадян бути обачними у спілкуванні із невідомими, які під будь-яким приводом намагаються виманити гроші.

“Якщо вам повідомляють про затримання когось із родичів, наберіть на спецлінію 102 і запитайте, чи та чи інша подія мала місце та поцікавтеся безпосередньо у “потерпілого”, – додають у прес-службі поліції області.