СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 11:00

У Рівному в малюка з Будинку дитини виявили Covid-19

У Рівному від COVID-19 лікують немовля. 10-місячний хлопчик з Будинку дитини 25 червня потрапив в обласну дитячу лікарню, а звідти – в обласну дитячу “інфекційку”. У закладі тестують усіх “контактних” і вже продезінфікували приміщення, – пише Суспільне.

Десятимісячного хлопчика направили в обласну дитячу лікарню через те, що у нього були судоми. Вже там у дитини діагностували коронавірус, розповів керівник Центру реабілітації дітей та паліативної допомоги Василь Ковалюк.

“25 червня дитина мала перші судоми, більше ніяких симптомів. Викликали “швидку”, відправили в обласну дитячу. На другий день колеги помітили, що щось не так, на знімку – пневмонія, зробили ПЛР-тест і в дитини підтвердився коронавірус. Звідти перевезли в обласну інфекцію на Мірющенка (нині вулиця Карнаухова,-ред.)”, – повідомив Василь Ковалюк.

З боксу обласної дитячої в бокс інфекційної лікарні дитину відправили у вівторок, 30 червня, уточнив Василь Ковалюк, після того, як отримали результати тестування. Керівник будинку дитини каже, що 1 липня у закладі провели дезінфекцію, а всі “контактні” проходять ПЛР-тестування.

“Мої співробітники всі здорові, ми щодня проводимо огляд, міряємо температуру, немає жодної людини, яка могла дитину заразити. Я навіть не знаю, звідки воно взялося. Сьогодні-завтра тестують дітей і дорослих, які були в “контакті”, усього 27. З них 14 дорослих, 13 – діти”, – уточнив Василь Ковалюк.

За інформацією начальника обласного управління здоров’я Олега Вівсянника, стан дитини стабільний, середньої важкості. Вогнище зараження встановлюють.

За інформацією керівника закладу, поки в Будинку дитини – один підтверджений випадок коронавірусу – у госпіталізованого хлопчика. Він, за словами Василя Ковалюка, потрапив до них минулого року після того, як його побила мати. Матір позбавили батьківських прав.