СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 0:43

Народний депутат вимагає зберегти Костопільський район на Рівненщині

За новим перспективним планом, в межах реформи децентралізації, Костопільський район планують приєднати разом із Березнівським, Корецьким, Здолбунівським, Острозьким, Гощанським до найбільшого в області – Рівненського району. 

Це неприпустимо. Вважає нещодавно обраний народний депутатом Сергій Євтушок.

“Чому? Причин достатньо. Насамперед, Костопільський район має вдале географічне розташування та об’єднує залізничні та автомобільні шляхи, має добре сполучення з обласним центром.

Він – один з найбільших на Рівненщині. До того ж, він економічно розвинутий.

Тут стабільно працюють основні галузі реального сектору економіки, а темпи зростання їх показників неабияк втішають, розвивається малий бізнес, розбудовується спортивна інфраструктура.

Так, за обсягами виробництва район на 4 місті в області. У січні-листопаді 2019 року експорт товарів від виробників району становив 46 млн дол. Тобто в розрахунку на одного жителя – 722, 2 дол. Це один з найкращих показників області.

Обсяг іноземних інвестицій станом на 1 жовтня 2019 року – 5.6 млн дол. Це четвертий показник серед регіонів області.

Хіба є ще питання, чому район має стати окремою одиницею на мапі Україні? Бо він вже є самодостатнім!”, – каже нардеп.

Тому, Сергій Євтушок звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля врахувати думку людей і робити реформу децентралізації заради покращення життя громадян.

“Пане Прем’єр-міністр, ми маємо дати районам розвиток і забезпечити людей роботою, інфраструктурою, доступними послугами. Не руйнувати те, що створювалось роками”, – зазначив Євтушок.