СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 17:42

Під час вихідних на Рівненщині склали 10 протоколів за порушення карантину

За три вихідні дні спеціалісти Держпродспоживслужби провели моніторинг дотримання карантинних заходів, при цьому відвідали 513 суб’єктів господарювання. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час щоденного онлайн брифінгу.

Зокрема, спеціалісти обстежили 78 закладів громадського харчування, 258 об’єктів торгівлі продовольчими товарами та 157 – непродовольчими. Також проіспектували 20 агропродовольчих ринків. За фактами порушень фахівці склали 10 протоколів. Так, недотримання карантинних заходів виявили у закладах громадського харчування Рівного та Млинівського району, у продовольчих магазинах Зарічненського, Рівненського та Сарненського районів, а також на 5 агропромислових ринках області.

«На агропромислових ринках була проведена детальна роз’яснювальна робота щодо дотримання карантинних обмежень. Також було проінформовано керівників закладів, які недотрималися певних вимог карантину. Результатами проведеної роботи є покращення санітарних умов і дотримання карантинних вимог на ринках. Таким чином, бізнес реагує на наші застереження», – зазначив Сергій Подолін.

Загалом за минулий тиждень перевірено півтори тисячі місць масового перебування людей, за виявленими порушеннями склали 20 протоколів.

Також за даний період до Нацполіції області надійшло 16 повідомлень щодо порушень обмежувальних заходів через пандемію COVID-19. Складено 1 адміністративний протокол.

За словами посадовця, за весь час карантину складено 238 адміністративних протоколів, усі направлені до суду. Вже накладено 15 штрафів у розмірі 255 тисяч гривень.